Amorfa material för el eller livsmedel

Amorfa termoplaster består av styva och oorganiserade molekylkedjor. Några egenskaper som utmärker de flesta amorfa plaster är bland annat att materialen är transparenta, styva och har låg formstabilitet. Vidare har de ingen smältpunkt utan mjuknar vid uppvärmning, och de har i regel mindre form- och efterkrymp än delkristallina plaster. De skevar också i mindre grad.

Polyfenylenoxid PPO


PPO är en amorf plast som är gulaktig och kan modifieras med glasinbindning. Den lämpar sig för formsprutning och extrudering. PPO används ofta inom elindustrin, i pumpar, skovelhjul, köksmaskiner, spolstammar och vattenfilter. Fenylenoxidplasten har hög användningstemperatur, är dimensionsstabil, hydrolysbeständig och har god kryphållfasthet.

Polyfenylenoxid (Noryl 731)

PPO

Detaljerad info
Polyfenylenoxid (Noryl 801)

PPO+GF30

Detaljerad info

Polystyren PS


Polystyren är olika sorters amorfa plaster som ofta används i elektisk utrustning då de isolerar väldigt bra och är tåliga mot strålning.

Polystyren (Rexolite 1422)

PS tvärbunden

Detaljerad info
Polystyren

PS slagtålig

Detaljerad info

Polyphenylsulfon PPSU


PPSU är slag- värme- och ångtåligt, och alltså ett amorft material som fungerar utmärkt i medicinska eller livsmedelssammanhang.

Polyfenolsulfon

PPSU

Detaljerad info

Polysulfon PSU


Polysulfon är tåligt mot allehanda kemikalier och inom ett stort temperaturspann. Goda elektriska egenskaper gör PSU användbart till många saker.

Polysulfon

Sultron® 1000

Detaljerad info

Polyetersulfon PES


PES är en amorf termoplast som har god elektrisk isolering och är tålig mot strålning.

Polyetersulfon

PES

Detaljerad info

Polymetylmetakrylat PMMA


När inom- och utomhusskyltar, armaturkåpor, fönsterglas och baklyktor tillverkas använder man ofta just akrylplast, förkortat PMMA. Denna typ av amorf termoplast lämpar sig för formsprutning, varmformning och extrudering. Akrylplasten kan präglas, bearbetas skärande, vakuummetalliseras och limmas.

Polymetylmetakrylat

PMMA XT

Detaljerad info
Polymetylmetakrylat

PMMA GS

Detaljerad info

Polykarbonat PC


Den färglösa, klara polykarbonaten är ett amorft material med obegränsade infärgningsmöjligheter. Den används ofta i pumphjul, skyddsglas, kontaktlinser och skyddshjälmar, för att bara nämna några exempel. PC lämpar sig väl för formsprutning, formblåsning och extrudering. Den kan med enkelhet folieras, präglas, svetsas, limmas och bearbetas skärande. Den amorfa termoplasten polykarbonat har en transmissionsförmåga på 85–91 %.

Polykarbonat

PC 1000

Detaljerad info

Polyvinylklorid PVC


PVC-plast är antagligen den av alla amorfa plaster flest människor känner till. Den är färglös och kan infärgas i i princip vilken färg som helst. PVC används bland annat till rör, kar och på många olika sätt inom kemikalieindustrin. Den kräver vissa modifieringar när den bearbetas, då den i motsats till andra plastsorter innehåller stabilisatorer, smörjmedel och tillsatser. Vinylkloridplast har en transmissionsförmåga på 76–82 %.

Polyvinylklorid efterklorerad

PVC-C

Detaljerad info
Polyvinylklorid

PVC-U

Detaljerad info

Svårt att hitta bland alla amorfa plaster?

Vi hjälper dig att hitta precis de amorfa material du behöver. Tveka inte att kontakta oss om du har några som helst frågor om amorf termoplast, våra produkter eller något annat som har med plast att göra. Välkommen!

Kontakta oss