Energi och miljö

Konstruktionsplaster har egenskaper som ger betydande fördelar i energianläggningar baserade på sol, vind, vatten, biogas, samt i reningsverk och miljöanläggningar.

Vi har tillsammans med våra leverantörer varit en lösningsleverantör för energiproduktionsindustrin i många år. Vår erfarenhet bygger på applikationsframgångar i traditionella energisektorer som olja och gas, men mer och mer inom nya alternativa energifält som vind och sol.

Vårt breda utbud av material erbjuder nyckellösningar för din specifika bransch, redan beprövade eller skräddarsydda. Våra material är omfattande testade och kan fungera under hårda kemiska och till och med extrema termiska förhållanden. Våra högpresterande material erbjuder fördelarna med all plast, vilket hjälper till att minska vikten och möjliggör utbyte av andra material som stål, aluminium eller keramik på grund av deras höga specifika hållfasthet.

 

Plastens egenskaper och fördelar i applikationer inom Energi och miljö

  • Minskad tid mellan reparation (MTBR – mean time between repair) genom att använda underhållsfria, självsmörjande material
  • Automationsmöjligheter som erbjuds genom mycket dimensionellt stabila produkter
  • Längre produktlivslängd baserat på förbättrad kemisk beständighet hos komponenter
  • Materialbesparingar möjliga genom konstruktionsplast med låg slitage
  • Brusreducering som erbjuds av friktionsoptimerade produkter
  • Säkerhet vid användning genom att uppnå den bästa kostnadseffektiva lösningen från ett brett produktutbud

Plaster till förnybar energi av sol- och vindkraft

Solcells- och vindkraftsparker etableras i rasande fart, på marken och till havs och hjälper till att fylla ökad efterfrågan på el. Vår leverantör samarbetar med stora utrustningstillverkare för att förbättra den totala effektiviteten och tillförlitlighet, och att avsevärt minska underhållsbehov.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakt

Ladda ner vår broschyr för energi och miljö

Energi och miljö