Tung industri

Konstruktionsplast har hög slitstyrka, tål hög värme, är korrosionssäkert och kräver ingen smörjning. Genom att ersätta slitdetaljer såsom lager, bussningar, infordringar, glidbanor och liknande med konstruktionsplast kan underhållskostnaden minskas och driftsäkerheten ökas. Inom branschen tung industri ingår industrier med stora maskiner och anläggningar, som representerar ett stort kapital. Inom tung industri återfinns stålverk, gruvor, hamnanläggningar, processindustri och liknande verksamhet.

Linskivor i plast

 Wirens livslängd ökar 2-6 ggr samtidigt som linpaketets vikt minskar, vilket är en stor fördel i mobila kranar.

Materialet är Polyamid som är ett mycket slitstarkt allroundmaterial med bra utomhusegenskaper. Materialet kan erbjudas med olika fyllmedel beroende på typ av applikation. Fyllmedel kan vara olja, PE-vax, industrivax, molybdendisulfid, glas m.m. För linhjul erbjuder vi ett speciellt material som är godkänt av Norska Veritas för lyftanordningar. Materialet är Nylatron GSM.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Larvfötter i plast

Lägre maskinvikt ger lägre yttryck så att maskinen inte sjunker ner i torven.

Vi erbjuder larvfötter av Polyamid (Nylatron® GSM), Nylatrack® som är ett registrerat varumärke. Genom att ersätta larvfötter från metall till plast kan man reducera vikten med upp till 80% och ge en viktreduktion på hela 2500 kilo. Vi erbjuder Nylatrack® för fordon upp till 25 ton och larvfötterna erbjuds i olika utförande beroende på fordonets design.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Lagersegment i valsverk

Tidigare lagersegment i brons ersatta av lagersegment i Nylatron® MC903 Viktreduktion 7 ggr = ca 85%. Det krävs ingen smörjning och underhållskostnaderna har minskat påtagligt.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Elevatorskopor

Genom att ersätta elevatorskopor från metall till plast som Nylatron® GSM eller Nylatron® 6M minskas vikten och därmed energiförbrukningen. Vidare blir det en mer bullerfri miljö och livslängden på skoporna ökar. Elevatorskoporna kan användas till olika medier och erbjuds i Polyamid ofyllda eller med fyllmedel beroende på vilken applikation elevatorskoporna skall användas i och vilket media elevatorskoporna skall transportera. Vi erbjuder elevatorskoporna med hålbild för enkel montering på band m.m.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Pålningspuckar

Pålningspuckar används för att förhindra skador på pålningselementet och pålningshammaren. Fyllmedel är vanligtvis gjord av lövträ – till exempel Azobe. Nackdelen med Azobe är dock den betydande energiförlust som den orsakar (30% till 40%) och dess relativt korta livslängd. Azobe är också svårt att ta bort från pålningsplattan. I samarbete med viktiga pålningsföretag har vår leverantör utvecklat Nylatron® GSM 12P pålningspuck – ”pile driver cap”, som har flera unika egenskaper. Med en Nylatron® GSM 12P pålningspuck sparar du pengar i varje slag.

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Plastens egenskaper och fördelar i applikationer inom tung industri

 • Korrosionsfritt
 • Hög resistens mot olika kemikalier, rengöringsvätskor
 • Kan steriliseras genom t ex autoklavering
 • Tål UV-strålning
 • Slät, porfri yta, som underlättar rengöring
 • Motståndskraftigt mot höga och låga temperaturer
  (-200°C – +260°C)
 • Finns i olika kulörer
 • Hög formstabilitet
 • Hög mekanisk styrka
 • Lång livslängd
 • Lätt att bearbeta

För ytterligare information vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakt